Spinatboller – luftige og lækre

spinatboller

Jeg har fået lavet de lækreste spinatboller – luftige og lækre lige som jeg ønskede dem. Tanken opstod da jeg skulle bruge nogle grønne boller til Magnus’ fødselsdag og ikke er den store fan af farvestoffer, så hvilken bedre løsning end naturligt grønne og sunde boller?

Spinatboller

Ingredienser (12 stk)

3 dl vand
25 gram gær
200 gram optøet spinat
1/2 tsk salt
1 spsk olie
100 gram havregryn
100 gram rugmel
375 gram hvedemel

Hævetid
1 time
15 minutter efterhævning

Bagetid
200 grader
12 minutter

Fremgangsmåde

  • Blend/purer den optøede spinat med en stavblender
  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt spinat og salt
  • Tilsæt havregryn og rugmel
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og rør dejen sammen til den er sej og let klistret
  • Lad dejen hæve tildækket i 1 time
  • Form 12 boller (gør hænderne lidt våde så hænger dejen ikke fast)
  • Lad bollerne efterhæve i 15 minutter
  • Bag ved 200 grader i cirka 12 minutter

Hvis du altid vil være opdateret på MrsMom så følg mig på Facebook <3

spinatboller

0 Comments

Leave a Comment