Pavlova med lime, marcipan og jordbærskum

pavlova

Jeg har leget med den klassiske Pavlova og tilføjet både lime og marcipan. Og så har jeg toppet den med frisk jordbærskum og masser af bær. Perfekt nu hvor foråret er for alvor brudt igennem og solen giver ekstra lyst til sommerbær. Det er også et virkelig dejligt bud på en glutenfri kage.

Pavlova med lime og marcipan

Ingredienser (8-10 per.)

6 æggehvider / 190 g
400 gram sukker
2 økologiske lime
150 gram marcipan
2 tsk hvidvinseddike

1/2 liter piskefløde
300 gram frosne jordbær

Bagetid
110 grader
i ca 2 timer

Fremgangsmåde

  • Hæld æggehvider i en ren og tør skål (vigtigt eller stivner de ikke). Pisk æggehviderne helt stive
  • Tilsæt saften fra 2 lime + revet skal derfra og 2 tsk hvidvinseddike
  • Pisk sukkeret i lidt efter lidt til du har en glat/skinnede masse
  • Riv marcipanen og vend den forsigtigt i marengsmassen. Det er vigtigt du ikke pisker den i dejen da den så falder sammen
  • Tegn en rund cirkel på bagepapiret. Cirka 25-30 cm i diameter og fordel marengsmassen i cirklen
  • Bag i cirka 2 timer ved 110 grader. Sluk ovnen og lad kagen køle af derinde
  • Når kagen er kølet ned, flyttes den (forsigtigt) overpå et fad
  • Blend de optøede jordbær. Pisk flødeskum og vend jordbærpureen heri.
  • Fordel din jordbærskum på marengsbunden og pynt med friske bær, chokolade og friske mynteblade

Hvis du altid vil være opdateret på MrsMom så følg mig på Facebook <3

pavlova

0 Comments

Leave a Comment