Min to-årige, tossede tumling

to-årig tumlingTiden flyver afsted i alle henseender. Jeg når ingenting og alligevel rigtig meget, men alt jeg tjekker af på listen foregår offline og det betyder at jeg først idag – to dage for sent – har tid til, at skrive om en helt særlig dag; Magnus’ 2 års fødselsdag.

Jeg har netop genlæst det brev jeg skrev til hans 1 års fødselsdag og det bragte virkelig mange minder frem om hvordan det var for mig, at være Mor til en 1-årig. Det var faktisk helt vildt fedt at læse og se tilbage på og jeg har derfor besluttet at gøre det igen – for min egen skyld og til ham når han bliver større.

Kære Magnus, min tossede tumling

For to dage siden blev du to år. TO år! Jeg mindes at mit første år som din Mor var det vildeste, men det seneste år har på alle måder toppet det første. Du er ikke længere for lille til at forstå hvad der foregår omkring dig, tværtimod er du en del af det hele. Du er ikke længere forsigtig og betænkelig, tværtimod springer du ud i livet med det største mod.

Det sidste år har været skældsættende på mange måder; Vi har solgt dit allerførst barndomshjem og vi har købt vores drømmehus med plads til store armbevægelser og med rig mulighed for jord under neglene og huller på knæene. Vi har fået får og vi har fået påskelam. Vi har renoveret mere end vi frygtede og vi er begyndt at skabe de fedeste rammer for din fremtidige barndom. Og så har vi lært dig at Mors mave bliver større af din lillebror og ikke af is.

Din pludren er blevet til et sprog, dog stadig et vi forstår bedst af alle. Dine arme er blevet lange nok til at nå hele vejen rundt om min hals og kramme mig så jeg bliver varm om hjertet. Du er blevet bevidst om kys og kram og du er ikke nærig med dem! Du er det kærligste og mest charmerende lille væsen, nøjagtig som din Far! Hver dag bliver jeg mindet om hvorfor jeg elsker dig så højt – og hvorfor jeg gør det samme med din Far.

Du giver mig grå hår og du tester min tålmodighed. Du afprøver grænser og du overskrider dem. Du laver ballade og du forsøger ihærdigt at charmere dig uden om skældud. Du er lige præcis som min 2-årig skal være; hamrende fræk og umulig ikke at elske og holde af.

Kære Magnus, min to-årige tumling. Jeg elsker dig, om muligt, højere nu hvor jeg for alvor lærer dig at kende. Du bringer så mange nuancer til mit liv jeg aldrig vidste jeg manglede, men som jeg aldrig vil undvære igen. Du gør mig i sandhed til en bedre version og du har lært mig noget ganske særligt; ubetinget kærlighed. En kærlighed du igen og igen øser ud over os.

Masser af kys & kram fra din Mor

to-årig tumling

0 Comments

Leave a Comment