Lamme-kødboller i fladbrød

lamme-kødboller

Efter vi fik slagtet lam i oktober, har vi eksperimenteret en del med kødet derfra. Det er blandt andet blevet til disse lækre lamme-kødboller i fladbrød med grønt til.

Lamme-kødboller i fladbrød

Ingredienser
(4 personer)

Kødboller
600 g. hakket lammekød
1 stort fed hvidløg
1,5 tsk stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1,5 tsk. tørret ramsløg
1 æggeblomme
Salt + peber

Fladbrød
4 dl hvedemel (200 gram)
2 dl rugmel (100 gram)
1 tsk salt
6 spsk olie
2 dl vand

Fremgangsmåde – Kødboller

  • Pres hvidløget og bland alle ingredienser sammen i en skål
  • Smag til med salt og peber – rør farsen godt
  • Stil på køl i minimum 20 minutter
  • Form 20-22 små kødboller og steg dem i ca. 8 minutter ved middelhøj varme

Fremgangsmåde – Fladbrød

  • Bland mel og salt sammen
  • Tilsæt alt olie og vandet lidt efter lidt
  • Ælt det godt og stil et lunt sted i 20 minutter
  • Lav 8 små kugler og rul dem helt flade og runde
  • Steg på en tør pande ved middelhøj varme til de har taget farve som en pandekage

Vi fyldte fladbrødene med grønkål fra haven, frisk koriander, agurk og gulerødder. Og toppede med creme fraiche rørt med en smule hvidløgssalt og stødt koriander.

 

0 Comments

Leave a Comment