Julen varer (heldigvis) ikke til påske

Det er januar. Et nyt år er begyndt og jeg har knap opdaget, at det gamle sluttede. Siden den 22. december har der været “run på” og selvom det har været dejligt, er jeg virkelig glad for at julen ikke varer til påske.

Der sker altid det samme for Troels og jeg når julen nærmer sig; vi skal liiige nå at se alle dem vi holder af inden året slutter. Som om vi har en indre stemme der fortæller os at dommedag er nær og at vi ikke er garanteret et nyt år. Så vi planlægger og vi skriver aftaler i vores (tætpakkede) kalender indtil året pludselig er forsvundet og vi næsten ikke har siddet i vores sofa.

Alle de mange planer og aftaler betyder at jeg de sidste dage har været ualmindelig træt og haft brug for ro om aftenen. I knap ti dage har vi haft et tætpakket program og planer hver eneste dag og nu trænger jeg til ro, til alenetid og til fordybelse i mine hobbyer. Det betyder dog også at jeg er fuldt tanket op på kram, grin, taknemmelighed og hyggestunder.

Der er ingen tvivl om at Magnus har haft en fest med sin familie, men også han havde haft godt af et par dage i fuldstændig ro, med nattøj hele dagen og tid til at lege med alt det legetøj han høstede. Det er ikke fordi vi glemmer Magnus når vi ligger alle vores planer, vi vil bare så gerne dele ham med hele familien og vi vil så gerne at han får en masse tid med såvel unge som gamle. Det handler nok mest om at bevare traditioner, om at skabe minder og om at ingen lever for evigt.

Selvom det er en trist tanke, at ingen lever for evigt, får det mig også til at værdsætte den tid vi har med især de ældste i familien. Jeg er dybt taknemmelig for at Magnus har intet mindre end 7 oldeforældre og 6 bedsteforældre. Og julen minder os om at bruge tiden sammen og på hinanden.

Alligevel forstår jeg bedre Jeanetts valg om at skrue ned for blusset i julen og pludselig ønsker jeg mig en juleferie mere. Jeg har virkelig hygget mig i julen og jeg har nydt hele vores store familie og dejlige venner. Jeg har spist virkelig meget god mad og jeg har nærmest ikke været i et køkken, men jeg har faktisk savnet at være i mit køkken og bruge tid i vores nye hjem.

Så heldigvis varer julen ikke til påske og heldigvis er juleræset nu overstået og heldigvis er vi også så priviligerede at have et stor og dejlig familie der kan opsluge så meget af vores tid at vi glemmer alenetid.

jul2016-2

jul2016-1

jul2016-3

jul2016-4

jul2016

0 Comments

Leave a Comment