ITF: Ikke til forhandling

Det er som om, at når jeg endelig kommer op til overfladen, får en smule energi og overskud til at skrive, så rammes jeg ligeså hårdt af graviditetsgenerne igen. Jeg har altså på ingen måder mistet lysten til bloggen, jeg bliver bare nødt til at prioritere min sparsomme energi på min familie lige nu.

Da jeg er dårlig størstedelen af tiden, kommer jeg heller ikke ret meget ud og er social. Det ærger mig en del da jeg elsker det, men jeg ved det kommer igen. I mandags var dog en af de få aftener jeg sneg mig væk hjemmefra og sikke en aften! Jeg mødtes med en håndfuld søde Odensebloggers på MASH – et sted jeg endnu har haft til gode at prøve. Helt fantastisk lækker mad og dejligt selskab. Efter en hurtig middag smuttede vi ned på Magasinet hvor Tikko.dk havde inviteret os ind til Chris MacDonald’s nye foredrag “Ingen ko på isen – rejsen fortsætter”.

MASH Odense

Herhjemme har vi fulgt med i “U-turn” på DR1, men det var en helt andet Chris MacDonald jeg så på scenen. I programmet er han meget rolig og reflekterende hvorimod han på scenen er én stor energibombe fyldt med humor og fantastiske budskaber! Udover selve foredraget, som jeg var begejstret over, er jeg ret imponeret over den tid han tager sig til sit publikum. Hver eneste deltager som ønskede en signeret bog, en lille snak eller kram fik det – han blev til sidste gæst.

Han nåede vidt omkring og talte overraskende lidt om motion, men rigtig meget om andre faktorer som er vigtige for os alle, både hver især og i fællesskabet. De fem punkter jeg bed allermest mærke i igennem aftenen var; Tid, empati, søvn, trivsel og energi.

Alle emner er, efter min mening, noget de fleste af os er i underskud af i vores travle hverdage, men som er så sindssygt vigtige at modtage og give for at opretholde et omfavnende samfund. Vi bruger ufattelig meget af vores tid på os selv og skræmmende lidt på at være sammen. Smartphones og TV har gjort, at vi muligvis er i samme lokale som vores familie, men ikke er sammen. Det er noget jeg tænker over, men samtidig er sindssyg dårlig til – det med at være sammen med min mand.

Men det er sgu vigtigt at vi er bruger mere tid sammen, mere tid på at sove så vi har overskuddet til empatien for vores nærmeste og berøringsflader. Mit eget energiniveau er lige nu at finde på en meget lille sted og det går ekstremt meget udover min trivsel, mit søvnbehov og min empati. Min lunte er virkelig kort og jeg skal finde et særligt overskud frem for at være noget for andre – og det gider jeg faktisk ikke! Nu er jeg klar over at min situation med graviditetsgener ikke er noget jeg er herre over, men når jeg lige om lidt bliver Mor til to krudtugler, tror jeg på at jeg bliver den bedste version af min selv hvis jeg har de fem ovenstående punkter i tankerne.

Chris MacDonald

Jeg havde ingen forventning om at jeg ville få så meget udbytte ud af et par timer med Chris MacDonald, men det gjorde jeg! Og jeg kan varmt anbefale hans foredrag til alle, uanset køn, alder eller interesser. Du kan finde en liste over hans kommende foredrag her. Og så er han med til at indvie en ny aktivitetsplads i Svanedammen i Odense den 9. april, endnu et fedt tiltag fra hans side i samarbejde med hans fond Just Human – gratis tilmelding kan ske her.

Overskriftens betydning? Det er ikke alt her i livet der er til forhandling – nogen gange skal man gøre ting man ikke har lyst til. Den dybere forklaring og opklaring vil jeg lade være en eventuel teaser til de af jer der har fået lyst til at høre hans foredrag.

Og således fyldte min mandag aften pludselig et helt indlæg.

0 Comments

Leave a Comment