Havregrynskugler – Klassisk og orange

havregrynskugler

Havregrynskugler er et perfekt lille-juleaftensprojekt eller et formiddagsprojekt på selve juleaftensdag imens de små næsten ikke kan vente. Det er lynhurtigt, at lave og alle aldre kan være med.

Jeg har eksperimenteret med to forskellige; en forholdsvis klassisk version og så en med både appelsin og vanilje som giver en lækker orange-smag til havregrynskuglerne.

Klassisk havregrynskugle

Ingredienser (20 stk)
130 gram havregryn
75 gram flormelis
170 gram blødt smør
1 spsk kakao
1 tsk romessens
Kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser sammen i en skål til en ensartet masse
  • Stil i køleskabet i ca 30 minutter (det er nemmere, at arbejde med når massen ikke er helt blød)
  • Tril 20 ensartede kugler
  • Rul i kokosmel

 

Orange havregrynskugler

Ingredienser (20 stk)
1/2 vaniljestang
1 tsk sukker
130 gram havregryn
75 gram flormelis
170 gram blødt smør
1,5 spsk kakao
1,5 spsk appelsinsaft
Skallen fra 1 (økologisk) appelsin
Kokosmel til pynt

Fremgangsmåde

  • Skrab vaniljekorn ud af den halve vaniljestang og bland med sukker så de skilles ad
  • Skyld appelsinen og riv skallen
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål til en ensartet masse
  • Stil i køleskabet i ca 30 minutter (det er nemmere, at arbejde med når massen ikke er helt blød)
  • Tril 20 ensartede kugler
  • Rul i kokosmel

 

0 Comments

Leave a Comment