12+1 med alt hvad det indebærer

Endnu et kærlighedsbarnJep, lykken har tilsmilet vores familie igen. Jeg er gravid med vores andet ønskebarn. Endnu et kærlighedsbarn. Jeg er ramt på alle måder og så alligevel ikke. Mest af alt er jeg, lige nøjagtig idag, bare helt vildt lettet og helt vildt lykkelig og helt vildt træt.

Alt er så anerledes denne gang og så alligevel helt på samme måde som sidst. Første gang tog det knap et år at få en bønne til at gro i maven og denne gang kun det kvarte. Første gang kastede jeg op fra morgen til aften og denne gang kun fra morgen til middag. Første gang var jeg træt som et alderdomshjem og denne gang føltes det endnu værre.

Alt er så anderledes denne gang. Følelserne er nogle andre, bekymringerne er anerledes, men lykken derimod, dén er den samme. Shit hvor er det fantastisk at få lov til at opleve hele turen igen. Altså lige på nær kvalmen og den voldsomme hovedpine. Denne gang ved vi hvad der venter os og så alligevel aner vi det ikke. Får vi endnu et barn med kolik? Får jeg igen store udfordringer med amningen? Får vi endnu et powernap-barn? Og kan det lade sig gøre at lave to så helt igennem fantastiske små væsner som Magnus har udviklet sig til? Vi aner det ikke.

Alt er så anerledes denne gang, for jeg aner ikke hvornår den lille spire blev til. Første gang var jeg alle stadier af panik og test igennem, for til sidst at glemme det for en stund, og alligevel ved jeg helt nøjagtigt hvornår Magnus blev til. Denne gang har jeg ingen idé og derfor har terminsdatoen også rykket sig nogle gange, indtil den idag blev endeligt fastsat. Den 3. september 2017 er dagen som alle gravide hader (i hvert fald hvis de går over tid). Det er en flot dato. Et efterårsbarn. Midt imellem Troels’ og min fødselsdag og knap 2,5 år efter Magnus’ fødsel.

Alt er så anerledes denne gang og alligevel husker jeg, på nøjagtig samme måde som med Magnus, fuldstændig klart da jeg en søndag i august kunne mærke, at det var tid til en ny spire i familien. Men den historie syntes jeg faktisk fortjener sit eget indlæg, for det var helt anerledes end jeg havde forestillet mig det ville være.

0 Comments

Leave a Comment