Blommetærte med crumble

blommetærte med crumble

Vi har en masse lækre ting i haven som lige nu er klar til, at blive høstet. Blandt andet blommer og jeg lavede derfor denne lækre blommetærte med crumble til hans fødselsdag i lørdags.

Blommetærte med crumble

Ingredienser
(1 tærte)Mørdej
200 gram hvedemel
100 gram rørsukker
100 gram smør
1 ægFyld
400 gram udstenet blommer (500-550 gram med sten)

Crumble
150 gram smør
100 gram mandler
100 gram rørsukker
100 gram hvedemel
50 gram havregryn
1 tsk vaniljesukker

Bagetid
Mørdej: 175 grader i 20 min
Tærte: 175 grader i 45 min

Fremgangsmåde

Mørdej

  • Tag smøren ud af køleskabet og lad den blive blød
  • Bland mel og sukker sammen i en skål
  • Tilsæt den bløde smør og ægget – rør godt rundt
  • Stil mørdejen i køleskabet (minimum 30 minutter, helst 1 time)
  • Tag mørdejen ud og rul den ud hurtigt (det er vigtigt den ikke bliver for varm og blød). Jeg syntes det er nemmest at rulle den ud imellem to stykker bagepapir. Alternativt kan du strø mel på bordet og på dejen
  • Kom din mørdej i et tærtefad eller springform på cirka 24 cm (smør formen med olie eller for med bagepapir). Prik huller i bunden af dejen med en gaffel
  • Bag i forvarmet ovn på 175 grader i 20 minutter. Lad den køle af

Blommer

  • Skyld dine blommer, halver dem og pil stenene ud
  • Fordel dem jævnt i den afkølede mørdej

Crumble

  • Tag smøren ud af køleskabet og lad den blive blød
  • Hak mandlerne groft
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen med mandlerne
  • Tilsæt til sidst den bløde smør og rør det hele godt rundt
  • Fordel crumblen i et jævnt lag ovenpå blommerne
  • Bag tærten i en forvarmet ovn på 175 grader i 45 minutter

Server tærten med 18% creme fraiche blandet med vaniljesukker (efter smag) eller en klat flødeskum. Velbekomme 🙂

Har du som om et stort blommetræ, kan du med fordel udstene alle blommerne og fryse dem ned i mindre portioner. Så har du til både blommetærte, blommemarmelade og blomme mos hele vinteren.

blommetærte

0 Comments

Leave a Comment