Thaisuppe med oksekød

thaisuppe oksekødSelvom kalenderen siger juli, siger vejret efterår. Så her kommer en nem og smagfuld thaisuppe med oksekød til at varme sig på imens regnen siler ned.

Thaisuppe med oksekød

Ingredienser
(4 personer)

500 gram oksekød
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 spsk kokosolie
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 liter oksefond
saften fra 1 lime
6 lime blade
4 spsk soya
1,5 dl østerssovs
1 håndfuld koriander
1 håndfuld bredbladet persille
3 gulerødder
125 gram edamamebønner

Tilbehør
Ris
Grofthakket koriander og bredbladet persille

Fremgangsmåde

  • Hak chili og hvidløg fint. Svits chili, hvidløg og oksekød i kokosolie i en gryde
  • Tilsæt stødt spidskommen og koriander og rør rundt
  • Tilsæt 1 liter oksefond (jeg laver selv fond på okseben og bruger her 3 dl ren oksefond og 7 dl vand)
  • Tilsæt limesaft, limeblade, soya og østersovs
  • Hak koriander og bredbladet persille groft og kom ned i gryden. Lad det simre i 20 minutter
  • Skær gulerødder i tynde, korte stave og kom i gryden sammen med edamamebønner. Lad det simre yderligere 5-10 minutter
  • Kog ris efter anvisning på posen

Kom en portion ris i en skål og hæld suppen over. Top det med grofthakket koriander og bredbladet persille.

Kød og fond kan med fordel er erstattes af kylling fremfor oksekød 🙂

0 Comments

Leave a Comment