Nem hyldeblomstsaft

nem hyldeblomstsaftI virkeligheden synger hyldeblomsterne på sidste vers, men du kan endnu nå, at høste nogle til en lækker hyldeblomstsaft. Denne opskrift kræver kun fire ingredienser og er en virkelig nem hyldeblomstsaft.

Nem hyldeblomstsaft

Ingredienser

(cirka 2,2 liter)
50 hyldeblomstskærme
2 økologiske citroner
800 gram rørsukker
2 liter vand

Fremgangsmåde

  • Ryst hyldeblomstskærmene for de værste dyr
  • Klip blomsterne af stilkene (jeg gør det meget groft)
  • Skær citronerne i skiver
  • Kom hyldeblomster, sukker og citroner i en stor skål eller gryde
  • Kog 2 liter vand og hæld det i skålen. Rør rundt så sukker opløses
  • Stil på køl i 3-4 dage og rør i skålen en gang dagligt
  • Sigt saften igennem et klæde (eksempelvis rent viskestykke) for at fjerne dyr og pollenrester

Jeg fryser saften ned i 1/2 liters portioner i vakuumposer da jeg ikke tilsætter citronsyre eller andet konservering hvilket forkorter holdbarheden, men samtidig giver den reneste lækre saft.

Min erfaring med sukkermængden er, at des mindre sukker des mere saft skal der til et glas. Altså vil sukkermængden (udfra min erfaring og smag) alligevel ende på det samme. Med denne opskrift rækker saften langt.

Hyldeblomsterne står i fuld blomst lige omkring Sankt Hans, så der kan i sætte kryds til næste år hvis i vil sikre de største og mest fyldige skærme 😉

hyldeblomstsaft

lækker hyldeblomstsaft

0 Comments

Leave a Comment