Koldskål med rabarber

koldskålEn af mine favoritspise om sommeren er koldskål. Det er indbegrebet af nem sommerdessert (eller morgenmad nogle dage) og som en del af “7 dage med rabarber“, har jeg lavet en frisk koldskål med rabarber – super nem at lave og endnu nemmere at udrydde 😉

Koldskål med rabarber

Ingredienser
(knap 2 liter)

1 liter kærnemælk
2 dl tykmælk
5 dl rabarbersaft (koncentreret)
1 spsk citronsaft
4 æggeblommer
1/2 vaniljestang
5 spsk sukker

Fremgangsmåde

  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
  • Bland vaniljekorn med 1 spsk af sukkeret så de ikke længere klistre sammen
  • Pisk æggeblommer, vanilje og sukkeret sammen i en skål i et par minutter
  • Hæld de øvrige ingredienser i og pisk det hele i 5 minutter
  • Smag til om mængden af citron, rabarbersaft og sukker passer
  • Hæld den på flasker og stil på køl til den er helt kold

Ryst koldskålen godt inden den serveres.

Server med disse lækre kammerjunker eller snup de bedste på hylden. Kan med stor fordel toppes med lidt syltede rabarber som giver lidt ekstra rabarbersmag og crunch til – velbekomme 🙂

koldskål med rabarber

koldskål

0 Comments

Leave a Comment