Kammerjunker med vanilje

kammerjunkerSom tilbehør til dagens opskrift i “7 dage med rabarber“, kommer her en opskrift på nogle lækre kammerjunker med vanilje. De kan nok bedst beskrives som halv kammerjunker / halv vaniljekrans.

Kammerjunker med vanilje

Ingredienser
(90 stk)

250 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
100 gram rørsukker
100 gram smør
4 tsk vaniljesukker
50 gram mandler
Skallen fra 1 citron
2 æg
2 spsk vand
2 spsk creme fraiche
(vand og creme fraiche kan erstattes med 3 spsk mælk)

Fremgangsmåde

  • Mal dine mandler til mel i en minihakker (eller brug mandelmel)
  • Bland mel, bagepulver, rørsukker, vaniljesukker og mandelmel sammen i en skål
  • Tilsæt den revede citronskal og rør godt rundt
  • Bland æg, vand og cremefraiche (eller mælk) sammen og hæld det i de tørre ingredienser
  • Ælt det hele godt sammen og stil i køleskabet 1 times tid til dejen er fast
  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Rul din dej ud til en lang pølse og skær 90 skiver af
  • Tryk dem cirka 1 cm flade og læg dem på et par bageplader
  • Bag i 15-20 minutter ved 180 grader
  • Stil på køl på en rist
  • Når de er helt kølet ned skal de i en lufttæt beholder så de ikke bliver bløde

kammerjunker med vanilje

0 Comments

Leave a Comment