Frisk Rabarber saft (med et strejf af citrus)

frisk rabarber saftIdag kickstarter jeg “7 dage med rabarber” med en lækker og frisk rabarber saft. Baby kan ikke få rabarber nok og haverne rundt omkring skyder med friske rabarber – så hvorfor ikke udnytte disse to faktorer og lave en hel masse lækre opskrifter med rabarber?

Frisk Rabarber saft

Ingredienser
(cirka 1,5 liter)
500 gram rabarber
250 gram rørsukker
1 citron
1/2 vaniljestang
1 liter vand

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarberne og skær dem i små tern
  • Skær citronen i skiver og tag kornene ud af vaniljestangen
  • Kom alle ingredienser (inklusive den udkernede vaniljestang) i en gryde og lad det koge 25 minutter
  • Sluk for gryden og lad saften trække i gryden i 25 minutter
  • Sigt saften i en skål og mos rabarberne godt så du får alt saften med
  • Sigt eventuelt saften anden gang hvis du ønsker den filtreret og uden frugtrester
  • Hæld saften på flaske(r)

Når saften er kølet ned blandes den op med vand i ønskede blandingsforhold og nydes med et par isterninger. Denne saft bruges også til en lækker jordbær/rabarber iste.

frisk rabarber saft

rabarber saft

0 Comments

Leave a Comment