(Virkelig nemme!) Klassiske gulerodsboller

gulerodsbollerHvide boller er altid et sikkert hit. Hvis du skal spice’e den lidt op og gøre den mere “sund” så tilsæt gulerødder og solsikkekerner = gulerodsboller. Det lyder meget sundere og de er stadig ligeså luftige og lækre som de hvide.

Klassiske gulerodsboller

Ingredienser (cirka 18 boller)
50 gram gær
3 dl mælk
3 dl creme fraiche
2 spsk akacie honning
2 tsk salt
4 spsk olie eller flydende margarine/smør
2 æg
300 gram gulerødder
100 gram solsikkekerner
1200 gram mel

Skræl og riv gulerødderne groft.

Lun mælk og creme fraiche. Rør gæren ud i.

Bland alle øvrige ingredienser i. Dejen må gerne være fugtig.

Lad dejen hæve i 45 minutter. Form 18 boller.

Bages i 12 minutter ved 200 grader.

0 Comments

Leave a Comment