Salat – grønkål med et strejf af sommer

salat-groenkaalDet bedste ved sommeren (som er lige om hjørnet), er salater. Jeg elsker salater og af en eller anden underlig grund, spiser vi langt mere salat om sommeren end om vinteren. Salat er jo egentlig ikke en sommer-ting. Her er opskriften på en crispy salat med et strejf af sommer.

Grønkål med et strejf af sommer

Frisk grønkål
Avocado
Pinjekerner
Granatæble kerner
Fetaost

Den er super enkel, men ret lækker.

Hak den friske grønkål og læg nederst i en flad skål/fad. Skær avocado i tern fordel over grønkålen.

Jeg har aldrig fundet det smarte trick (der virker) når der skal fedtes granatæble kerner ud af skallen, til gengæld har jeg opdaget at Bilka og Kvickly har pakker kun med kernerne og til en ganske fornuftig pris. Så enten baks med hele granatæbler, eller snup genvejen og køb dem “pillet”. Drys over salat.

Rist pinjekerner på en tør pande. Lad dem køle af. Drys over salaten.

Fetaost. Allerbedst i blok da de er mere cremet. Smulder med fingrene i rustikke stykker.

Velbekomme 🙂

0 Comments

Leave a Comment