Nem mad til alene-hjemme dage

lynstegte-rejerSiden Troels for små 14 dage siden startede på sit nye job, har tingene ændret sig meget herhjemme. Vi har siden Magnus blev født ikke været “tvunget” til at koordinere vores hverdag og har taget dagene som de kom. Det har været helt vildt dejligt og (oftest) ret nemt, men nu ser tingene anerledes ud og det kræver planlægning.

Da jeg var på barsel og Troels var selvstændig, var der ikke det store behov for planlægning. Det samme gjorde sig gældende da jeg startede på arbejde. Troels havde mulighed for både at aflevere og hente Magnus samt forberede maden i løbet af dagen. Så besluttede vi i fælleskab at det var tid til luftforandring og Troels hoppede tilbage som lønmodtager. Skiftet har dog ikke betydet et 8-16 job og vi er derfor nødt til at planlægge vores uge langt mere end vi har været vant til.

Jeg forestiller mig at det er det samme i en stor del af danske børnefamilier, men for os er det nyt. Det er gået fra at Troels har lavet stort set alt herhjemme inklusiv daglig madlavning, til at jeg nu er alene hjemme med Magnus to gange om ugen. Det betyder at jeg to gange om ugen har brug for nemme mad løsninger.

Så snart jeg bevæger mig i køkkenet, sidder Magnus fast på mig som en sugemalle – en lille skrigende og utilfreds sugemalle. En sugemalle uden forståelse for at maden skal tilberedes inden vi kan spise den. Derfor er jeg mest til “rester” eller noget der kan forberedes aftenen før eller tilberedes lynhurtigt på selve dagen.

Idag fik Magnus en af sine absolutte favoritter: medisterpølse. Ikke noget der giver mine smagsløg et kick, så istedet opgraderede jeg min egen tallerken.

Hurtig pasta og lynstegte rejer (til 2 personer)

Marinade til 20 tigerrejer
2 spsk sesam olie
2 tsk limesaft
1 tsk hakket frisk chili (eller tørret)
1 fed presset hvidløg
1 tsk groft salt
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander

Øvrige ingredienser
20 tigerrejer
250 gram frisk spinatpasta
2 store gulerødder
1 håndfuld bredbladet persille
1 avocado
1 håndfuld pinjekerner

– Bland ingredienserne til marianeden og hæld den over rejerne.
– Steg pinjekerner på en tør pande
– Lav gulerøderne til spaghetti eller skær dem i tynde stave
– Lynsteg rejerne i marianden
– Kog pastaen og hæld gulerødderne i når der er cirka 30 sekunder tilbage
– Anret det hele med avocadoen skåret i skiver eller tern. Drys med pinkekerner

Hvis ikke menuen står på spaghetti/kødsovs eller lasagne (to af Magnus’ absolutte favoritter), laver vi en “tapas tallerken” til Magnus. Vi har erfaret at vi har størst succes med at få ham til at spise og smage nye ting hvis det hele er opdelt på tallerkenen.

Magnus bliver næppe vegetar. Han elsker kød og det er også kødet der først konsumeres inden han går til grøntsagerne. I aften stod den på medisterpølse, avocado, gulerødder og tomat.

1 Comments

Leave a Comment