Nem Mad #2 : Chili Con (semi) Carne

Chili-con-carneI denne uge er Troels mere væk end hjemme og da Magnus oveni er blevet syg, måtte jeg finde på noget nemt mad der kan række i flere dage. Som udgangspunkt er jeg ikke ret god til “rester”, med mindre det er nogle af de få retter der (i mine øjne) bliver bedre af at blive varmet op, så som Chili Con Carne.

Jeg elsker kød, det er gør vi alle herhjemme. Netop af den årsag har jeg undgået den meget omdiskuterede dokumentar “Cowspiracy”, fordi jeg er bange for at den vil give mig en smule dårlig samvittighed over vores kød indtag. Når det så er sagt, er jeg bevidst om hvad det betyder for miljøet og jeg prøver derfor at få kødet til at “række længere”.

En af de retter der er nem at fylde med grøntsager er Chili Con Carne. Den version jeg har lavet idag er nok nærmere end Chili Con semi-Carne, da jeg netop har skåret ned på mængden af kød og skruet op for grøntsagerne. Udover mindre kød er den sund og nem at lave. Opskriften rækker til 4 personer i (minimum) 2 dage.

Chili-plante

Chili Con (semi) Carne

Ingredienser (4 personer – til 2 dage)
400 gram hakket oksekød
2 fed hvidløg
2 store rødløg
2-3 friske chili (røde)
2 dåser hakkede flåede tomater
1 stor / 2 små dåser tomatpure
400 gram gulerødder
150 gram squash (cirka ½)
1 pilsner
Salt & peber
oksebouillon
2 tsk stødt spidskommen
200 gram sukkerærter / friske bønner

Tilbehør
500-600 gram rødkål (frisk)
Creme Fraiche

Fremgangsmåde
Hvidløg, løg og chili hakkes fint. Gulerødder og squash rives groft.

Kom fedtstof i en gryde og svits hvidløg, løg og chili let. Tilsæt det hakkede oksekød og brun det af. Krydr med salt, peber og stødt spidskommen.

Tilsæt tomatpureen og lad det stege kort. Tilsæt herefter de hakkede flåede tomater, pilsner, gulerødder, squash og oksebouillon.

Dæmp varmen og lad det småsimre i 30-45min (eller til sovsen har den ønskede konsistens).

Imens chili con carne’n småsimre
Hak/snit den friske rødkål fint. Hæld det i et dørslag eller en salatslynge. Lige inden servering hældes kogende vand over. Bruger du dørslag så lad det dryppe godt af, så det overskydende vand sigtes fra.

Skær sukkerærter/friske bønner i små stykker og hæld det i en seperat skål. Lige inden servering hældes kogende vand over. Lad det stå i små 2 minutter og hæld vandet fra. Skal du kun bruge retten én dag kommes de direkte i gryden 3-4 minutter før servering (jeg syntes de bliver kedelige når de varmes op på dag 2, derfor laver jeg dem seperat).

Server med en klat creme fraiche på toppen.

1 Comments

Leave a Comment