Den tarveligste aprilsnar!

aprilsnarFor præcis ét år siden var jeg absolut højgravid. 40+0. Klar til at poppe og klar til at blive Mor. Der findes ikke et billede af mig fra den dag, for mentalt var jeg alle andre steder end at huske, at tage et billede af min store mave. Til gengæld er billedet fra dagen før – dagen før jeg skulle blive mor.

Jeg husker tydeligt den 31. marts 2015. Påsken var netop slut, en påske vi havde tilbragt alene hjemme i Odense, for hvis nu jeg fik veer, skulle vi ikke risikere en køretur fra Sønderborg til Odense. Det var en mærkelig påske fordi vi ikke gjorde andet end af vente.

Den 31. marts 2015 brugte jeg på at tage til jordemoder, en aftale jeg tidligere var overbevist om aldrig ville finde sted fordi jeg inderligt håbede at føde før tid. Jeg prøvede ihærdigt at overtale jordemoderen til at gøre et eller andet der kunne sætte skub i processen – uden held. Jeg brugte også dagen på at tage et langt bad, ordne ben, sætte hår, ligge make-up og tage et sidste billede af min mave. Mentalt nød jeg min allersidste dag som Rikke inden jeg skulle blive mor.

Så kom den 1. april og aldrig i mit liv er jeg blevet udsat for en mere tarvelig aprilsnar, end den jeg oplevede sidste år. Det var min terminsdato og der skete absolut intet! I hvert fald ikke med min krop. Til gengæld bimlede min telefon løs med nysgerrig familie og venner der liiige skulle høre om baby var på vej. Flere gange overvejede jeg, at køre den tarvlige aprilsnar på dem og sige at veerne var indtaget, men nænnede det alligevel ikke.

Facebook mindede mig idag om, at det også var den 1. april jeg toppede graviditetshormon-vanviddet. Jeg vil starte med at undskylde til Troels og dernæst undskylde mig selv med at jeg havde virkelig ondt af mig selv og var virkelig sulten efter en sandwich.

facebook-mindeDet endte med en masse sjove kommentarer og et tilbud fra naboen om at hente min sandwich. Efter en time (!) bukkede Troels under for mit vanvid og hente mig en sandwich. Stakkels, stakkels mand – altså lige dér, ellers er han faktisk ret godt gift 😉

I år ser den 1. april helt anerledes ud; jeg har spist sushi, hentet bland-selv-slik og gjort klar til X-faktor finalen. Troels har puttet Magnus som gudskelov ikke er i maven længere! I år absolut bedre end sidste år.

1 Comments

Leave a Comment