Laksetartar med ristet rugbrød

laksetartar-ristet-rudbroedJeg er vild med fisk og skaldyr og mine favoritforretter er klart dem med én af førnævnte som hovedingrediens, mums. En af mine absolutte favoritter er tunmousse direkte fra 80’erne med smør og creme fraiche, serveret med ristet (kridhvidt) brød , som et modspil kommer her en sundere (og super nem) version af fisk med brød.

Laksetartar med ristet røgbrød

Ingredienser (4 personer)
Laksetartar
100 g røget laks
250 g fersk laks
1/2 agurk
1 æble
1/2 spsk sennep
1 citron
Salt og peber

Ristet rugbrød
Rugbrød
Olie
Salt (flage/groft)

Fremgangsmåde
Laksetartar
– Først skal du sikre, at din ferske laks har været frosset i minimum 24 timer inden tilberedning
– Skær både den røget og ferske laks i små tern eller hak den fint
– Skræl æble og agurk og skær dem i små tern
– Bland laks, æble og agurk i en skål med sennep, saften fra citron samt salt og peber. Smag dig frem med mængden af krydderier
– Sæt på køl. Gerne i de skåle der skal serveres i. Ønsker du tallerkenanretning, kan du med fordel bruge anretterringe

Ristet rugbrød
– Tænd ovnen på 175 grader
– Skær rugbrød i så tynde skriver som muligt. Læg dem på en bageplade, pensel dem med olie og drys flage (eller groft) salt over dem
– Bag rugbrødsskriverne i cirka 15-18 minutter. Hver opmærksom på, at de bliver mere sprøde når de er kølet ned

– Her serverede jeg en avocado creme til, som ganske enkelt var 1 avocado, 2 spsk creme fraiche, lidt saft fra lime (eller citron), salt og peber

laksetartar

2 Comments
  • A+K/VenterPaaVinBlog

    Svar

    Uhm, det emmer bare af forår – perfekt når man som mig savner solen allerede (:

    – A

    • mrsmom

      Det er altid lækkert med retter som kan snyde foråret og sommeren frem 😉

Leave a Comment