Gammeldaws æblekage

gammeldags-aeblekage
Jeg er vild med æbler, men jeg elsker æbler i dessert. Og med verdens mest gavmilde Fillipa æbletræ i haven kan jeg kombinere den lækre frugt med syndige mængder sukker, knas og flødeskum. Masser af flødeskum! Uuhm.

Hermed opskriften på en (næsten) klassisk og super nem gammeldaws æblekage:

Gammeldags æblekage

Ingredienser
(4 personer)
1 kg æbler
1 dl vand
1 vaniljestang
150 gram rørsukker
100 gram rask
75 gram sukker
75 gram smør
2 dl fløde

Fremgangsmåde
Æblemos
– Skræl æblerne og skær dem i tern
– Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
– Kom æbler, vanilje korn, -stang og vand i en gryde
– Kog til æblerne er møre (cirka 10 minutter)
– Hæld rørsukker over de varme æbler og mos dem (brug eventuelt stavblender)
– Smag til om sukkermængden er god
– Stil på køl

Crunch
– Hæld smør og sukker på en pande og lad det smelte og tage farve
– Hæld raspen i panden og rist det hele af til det får lidt crunch
– Bred ud på bagepapir og køl ned

Sidste detaljer
– Knus markroner
– Pisk flødeskum
– Saml æblekagen ved skiftevis at lave lag; æblemos, makroner, crunchy rasp, flødeskum

0 Comments

Leave a Comment