Risalamande med karamelsovs

Risalamande-karamelsovsMeget apropos mit indlæg igår, kommer der her en særdeles usund, særdeles lækker og ualmindelig nem opskrift på en juleklassiker med et twist.

Første gang jeg hørte om risalamande med karamelsovs tænkte jeg “Aaarh det kan man alligevel ikke”. Nogle dage senere smagte jeg det og var solgt, mums! Inden du sætter skepsisen for højt, så giv det en chance, om ikke andet kan du smække kirsebærsovs på risalamanden og karamelsovsen kan bruges til  en lækker brownie.

Risalamande

Ingredienser (4 portioner)
60 g grødris
½ l mælk
50 g sukker
25 g smuttede og hakkede mandler
2 dl piskefløde

Tilberedning
– Kog risene i mælken (til grød – cirka 45 minutter), og lad grøden køle af.
– Smag grøden til med sukker og evt. vanillesukker og rør mandlerne i.
– Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i risengrøden.

Karamelsovs

Ingredienser
1 dl piskefløde
1 dl kaffefløde
100 g sukker
2 spsk sirup (lys eller mørk)

Tilberedning
Bland ingredienserne sammen i en gryde og lad det småkoge i 1-2 timer

Anretning
Helt sikkert pænere end på mit billede – risalamande nederst og karamelsovs på toppen.

0 Comments

Leave a Comment